A FilmJUS Alapítvány 2022. évi forgatókönyv/filmterv előkészítési pályázatának nyertesei.

A FilmJUS Alapítvány Kuratóriuma kihirdette a 2022. évi, forgatókönyvírásra és forgatókönyv fejlesztésre kiírt pályázatának nyerteseit.

Miközben az Alapítvány továbbra is első számú feladatának tekinti a nehéz anyagi helyzetbe került filmes és televíziós kollégák alkalmankénti anyagi támogatását, az évi egyszeri forgatókönyv-fejlesztési pályázat kiírása továbbra is fontos számunkra.

Az Olvasó Bizottság, Cserhalmi Sára, Zabezsinszkij Éva, Bacsó Zoltán és Csukás Sándor értékelése szerint – az előző évekhez hasonlóan – növekedett a fikciós műfajokban, illetve az animációs tervekkel pályázók száma. Ezzel szemben a dokumentumfilmes pályázatok száma folyamatos csökkenést mutat. Az O.B, a nyertes pályázatok számát némileg csökkentette, annak érdekében, hogy az alkotók így, a felhasználható keretösszegből magasabb pályázati nyereményhez jussanak. Örvendetes, hogy jónéhány olyan alkotó is jelentkezett, akiktől régen nem olvastunk filmtervet és szerencsére nem csökkent a filmes egyetemeken végzett filmkészítők által beadott forgatókönyvek és filmötletek száma sem.

A nyerteseknek örömmel gratulálunk és kérjük, hogy a Támogatási Szerződés megkötéséhez vegyék fel a kapcsolatot a FilmJUS Alapítvány titkárával, Panyi Zsuzsával.

Elérhetőségek: +36 (30) 380-4336 zsuzsapanyi@gmail.com

Budapest, 2022. november 30.
FilmJUS Alapítvány Kuratóriuma nevében Csukás Sándor