A FilmJUS Alapítvány 2021. évi forgatókönyv/filmterv előkészítési pályázatának nyertesei.

A FilmJUS Alapítvány Kuratóriuma kihirdette a 2021. évi, forgatókönyvírásra és forgatókönyv fejlesztésre kiírt pályázatának nyerteseit.

Miközben az Alapítvány továbbra is első számú feladatának tekinti a nehéz anyagi helyzetbe került filmes és televíziós kollégák alkalmankénti anyagi támogatását, az évi egyszeri pályázat kiírása továbbra is fontos számunkra.

Az olvasó bizottság, Bánki Iván, Balogh Zsolt, Bacsó Zoltán és Csukás Sándor értékelése szerint az előző évekkel szemben nagyságrendileg kevesebb minőségi dokumentumfilmes terv érkezett, ám növekedett a fikciós műfajok, ezen belül a játékfilmes pályázatok száma. Örvendetes, hogy jónéhány olyan alkotó is jelentkezett, akiktől régen nem olvastunk filmtervet és szerencsére nem csökkent a valamilyen filmes egyetemen nemrégiben végzett filmkészítő által beadott forgatókönyvek és filmötletek száma sem.

A nyerteseknek örömmel gratulálunk és kérjük, hogy a Támogatási Szerződés megkötéséhez vegyék fel a kapcsolatot a FilmJUS Alapítvány titkárával, Panyi Zsuzsával.

Elérhetőségek: +36 (30) 380-4336 zsuzsapanyi@gmail.com

Budapest, 2021. november 29.
FilmJUS Alapítvány Kuratóriuma nevében Csukás Sándor