A FilmJUS Alapítvány 2020. évi forgatókönyv/filmterv előkészítési pályázatának nyertesei.

A FilmJUS Alapítvány Kuratóriuma kihirdette a 2020. évi, forgatókönyvírásra és forgatókönyv fejlesztésre kiírt pályázatának nyerteseit.

Miközben az Alapítvány első számú feladatának a nehéz anyagi helyzetbe került filmes és televíziós kollégák alkalmankénti anyagi támogatását tekinti, az évi egyszeri pályázat kiírása továbbra is fontos számunkra.

Örvendetes tény, hogy az  olvasó bizottság, Bánki Iván, Böszörményi Zsuzsa, Muhi Klára és Bacsó Zoltán megítélése szerint az elmúlt évek legszínvonalasabb pályázata volt az idei. Fontos kiemelni azt is, hogy igen sok fiatal, pályakezdő filmes jelentkezett rendkívül színvonalas munkával. Mindezek figyelembevételével a Kuratórium úgy határozott, hogy a szétosztható keretösszeget 12 millió forintra emeli, ezzel  lehetőséget teremtve arra, hogy az elmúlt évekhez képest még több alkotó kapjon kezdő lendületet alkotó munkájának elindításához.

A nyerteseknek örömmel gratulálunk és kérjük, hogy a Támogatási Szerződés megkötéséhez vegyék fel a kapcsolatot a FilmJUS Alapítvány titkárságával, Panyi Zsuzsával: +36 (30) 380-4336 email: zpanyi@freemail.hu

Budapest, 2020. december 3.
FilmJUS Alapítvány Kuratóriuma nevében Csukás Sándor